Övik Energi
Två män och två barn i ett kök, som skrattar åt något i mobilen

Dags att byta till värme som bara funkar?

Med vår fjärrvärme slipper du kallduschar. Här kan du läsa om alla fördelar med fjärrvärme och skicka in en intresseanmälan!

Fördelarna med fjärrvärme

 • Enkelt och bekvämt
  Fjärrvärme kräver minimalt med tillsyn och driftsäkerheten är mycket hög. Våra kunder brukar säga att fjärrvärmen praktiskt taget sköter sig självt - det bara fungerar.
 • Tryggt
  Vi finns nära dig och vi har beredskap dygnet runt alla dagar på året.
 • Lokalproducerat
  Vi producerar den största delen av vår fjärrvärme i vårt kraftvärmeverk precis intill Öviksfjärden. Vi har även produktion i Bjästa, Bredbyn, Husum och Moliden. Fjärrvärmen görs till största del av förnybart biobränsle från närområdet. Det är rester som bark, flis och spån som blir över från skogs- och sågverksindustri runt omkring Örnsköldsvik.
 • Prisvärt
  Vårt mål är att fjärrvärmen ska vara kundens mest prisvärda val och vi arbetar för att fjärrvärmen ska ha en långsiktigt stabil prisutveckling. Installationskostnaden för fjärrvärme är låg jämfört med flera andra uppvärmningsformer, och även underhållskostnaderna är låga. Villaägare som har elbaserad uppvärmning kan dessutom ofta säkra ned när de installerar fjärrvärme, vilket gör att kostnaden på elräkningen då blir lägre. Och fjärrvärmen klarar hela ditt värmebehov, du behöver inte köpa till någon extra el för uppvärmningen.
 • Koll från fickan
  Med Smart styrning kan du enkelt hålla koll på och anpassa värmen i din bostad via din mobil.
 • Värme och varmvatten som räcker till
  Med fjärrvärme får du en jämn och behaglig värme och obegränsat med varmvatten. Alla i familjen kan duscha efter varandra utan att någon riskerar en kalldusch.
 • Tyst och rent
  Du slipper oljud, sot eller lukt i huset. Fjärrvärmecentralen är tyst och ren.
 • Mer utrymme över
  Fjärrvärmecentralen i din villa tar inte mer plats än ett badrumsskåp som är 60 x 40 cm. Inget tillkommer. Det behövs till exempel ingen varmvattenberedare eller separat expansionskärl. Har du haft ett pannrum så kan du få utrymme över som du kan använda till förråd eller annat.


Vill du få en offert på fjärrvärme eller har du frågor och funderingar?

Ring våra säljare för fjärrvärme på 0660-789 01 eller fyll i vårt formulär.

Priser och villkor

När du ansluter din fastighet installerar vi en komplett fjärrvärmecentral i din bostad och ansluter den till vårt fjärrvärmenät. Läs mer om kostnad för att ansluta din villa till vårt fjärrvärmenät, samt priset på leverans av fjärrvärme här.

Läs mer

Så här går det till att installera fjärrvärme i ditt hus

Det är enkelt att skaffa fjärrvärme.

1. Offert

Ring våra säljare för fjärrvärme på 0660-789 01 eller fyll i formuläret ovan så återkommer vi till dig med offert eller svar på dina frågor.

2. Beställning

Därefter skickar du in din beställning.

3. Hembesök för planering

Vi kommer hem till dig och tillsammans kommer vi överens om hur rör skall dras både på ut- och insidan och var fjärrvärmecentralen skall placeras.

4. Grävning och håltagning

Grävning sker och fjärrvärmerör placeras i marken. Vi borrar hål för fjärrvärmeledningarna genom ytterväggen. Efter arbetet grovåterställer vi marken och asfalterar ytor som var asfalterade innan.

5. Installation av fjärrvärmecentral

Vi kopplar bort den gamla pannan och drar den åt sidan innan fjärrvärmecentralen installeras.

6. Information och slutbesiktning

Efter installationen går vi igenom fjärrvärmecentralens funktioner med dig och gör också en in- och utvändig besiktning av anslutning och installation. Nu är din nya värmeanläggning installerad och klar.

Du kan skicka in din beställning av fjärrvärmeanslutning när som helst under året, men själva arbetet med att ansluta din villa görs med fördel när det är tjälfritt i marken, det vill säga i normala fall maj till november. Det är bästa tiden för att gräva i marken, både på din tomt och ute i gatan, för att lägga ned fjärrvärmeledningen och koppla ihop med fjärrvärmenätet.

Så bästa tiden att beställa sin fjärrvärmeanslutning är under vårvintern, så att vi kan planera in den i god tid innan ”grävsäsongen” startar.

Men självklart går det även bra att beställa under andra delar av året.

Bor du i Örnsköldsvik, Bjästa, Bredbyn eller Husum så kan du med stor sannolikhet välja fjärrvärme som uppvärmning. Vi har även ett mindre nät i Moliden.