Övik Energi
Ingenjör i varselklädsel inuti nybyggt ställverk.

Jobba hos oss

Roligt att du är intresserad av vårt företag och att jobba hos oss! Här hittar du våra pågående rekryteringar och mer relaterad information.

Våra pågående rekryteringar via Varbi hittar du nedan, men det går också bra att lämna en spontanansökan Länk till annan webbplats.. Alla möjliga slags ansökningar är välkomna, men vi är särskilt intresserade av dig med kunskap inom fiber och elkraft!

Pågående rekryteringar

Projektledare/beställarombud elkraft (rekrytering via Jefferson Wells) Länk till annan webbplats. - Ansökan: Snarast

Under våren publicerar vi vanligtvis också flera lediga tjänster som sommarjobbare. Kika gärna tillbaka här då!

Läs mer om vår verksamhet

Här på Övik Energi finns det många olika tjänster som kräver mycket olika kompetenser. Läs intervjuer med några av våra anställda på Träffa oss. Nedan kan du också läsa mer om våra olika avdelningar, och se exempel på vilka tjänster som varje avdelning har idag.

Samarbeten

KomTek

Vi samarbetar och sponsrar KomTeks verksamhet som en investering i barn och ungas kunskap och intresse för teknik. Komtek arbetar med att skapa en lustfylld väg till utveckling kring teknik och natur för våra yngre medborgare i kommunen. Glädjen ska få fler flickor och pojkar att se sig själva som framtidens ingenjörer och uppfinnare.

Mål med verksamheten är både att stimulera teknikintresset hos barn och unga i kommunen, men även att öka kompetensen i ämnet. Vi säger ja till fler nyfikna barn och unga!

Komtek Länk till annan webbplats.

KY-utbildningen Heta utbildningar

Övik Energi samarbetar med Yrkeshögskolan i Härnösand inom utbildningarna Bredbandsprojektör, Drifttekniker inom kraft och värme samt Driftingenjör Elkraft.

www.hetautbildningar.se Länk till annan webbplats.

Plugga elkraftingenjör på distans via HING!

Utbildningen ges av Umeå universitet, Mittuniversitetet och Luleå Tekniska universitet i nära samarbete med bland annat oss och andra energibolag.

Läs mer om HING på Energiforetagen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi har sedan tidigare rekryterat flera av våra elkraftingenjörer från den här utbildningen!

Utbildningen är öppen för sen ansökan. Sök nu!

Flytta till Övik

I Örnsköldsvik bygger vi bäst tillsammans där näringsliv, kommunen och organisationern ständigt har ett utvecklingsfokus för att säkerställa att vi förblir en attraktiv plats att bo, leva och verka.

Inspiration - flytta hit!

Jobba och lev

Flyttar du till Örnsköldsvik med närstående? Besök då jobbaochlev.se - här hittar du var skola, karriärmöjligheter och fritidsaktiviteterna finns i kommunen!

Gå till Jobba&Lev

Därför behövs du i energibranschen

Är du intresserad av energibranschen och vill vara med och möjliggöra klimatomställningen, få samhället att gå runt, spana in ny teknik, få möjlighet att utvecklas och jobba med det alla pratar om? Det här är bara några av alla fördelar med att jobba i energibranschen - och du är välkommen!

16 anledningar att jobba i energibranschen

Axel Lindberg i växthuset i Frövi.

Praktik och examensarbete

Vill du göra din praktik eller ditt examensarbete hos oss?

Vi jobbar ständigt med vår kompetensförsörjningsprocess och är alltid nyfikna på att lära känna eventuellt nya medarbetare.

Sommarblommor med kraftvärmeverket i bakgrunden

Sommarjobb

Vi ser semestervikariat som en del i vår långsiktiga kompetensförsörjning. Läs mer och ansök här!

Medarbetare som arbetar ute i fält

Träffa oss

På Övik Energi är vi drygt 135 medarbetare. Vi jobbar utifrån vår värdegrund ÖRET: öppenhet, respekt, engagemang och tydlighet. Vi vill skapa och utveckla en hållbar arbetsplats där alla känner sig välkomna och värdefulla.

Kontaktpersoner

Katrin Sundström

Katrin Sundström

HR-chef

katrin.sundstrom@ovikenergi.se

070-190 12 54

Helen Eriksson, personalutvecklare Övik Energi.

Helen Eriksson

Personalutvecklare

helen.eriksson@ovikenergi.se

072-542 89 04