Övik Energi

Prisdialogen

Vi tror på transparens och en öppen kommunikation med våra kunder. Vi deltar därför i det nationella initiativet Prisdialogen. Det innebär att vi varje år genomför samrådsmöten om kommande prisändring för fjärrvärmen med representanter för flera av våra större kunder och kundgrupper.

Vi ger våra kunder insyn och möjlighet att påverka

I Prisdialogen får kunderna god insyn i våra kostnader, hur vi arbetar med effektiviseringar och vilka faktorer som ligger bakom prissättningen och behov av prisförändring. Dialogen ger också kunderna en möjlighet att påverka.

Bakom Prisdialogen står Sveriges Allmännytta (tidigare SABO), Riksbyggen, Fastighetsägarna Sverige och Energiföretagen Sverige. Syftet är att stärka kundens ställning, att åstadkomma en förutsägbar och stabil prisutveckling samt att bidra till ett ökat förtroende för fjärrvärmeleverantörernas prissättning. Prisdialogen består av en lokal dialog mellan kunder och fjärrvärmeföretag och sedan en central prövning som Prisdialogens styrelse gör.

Dokument från Prisdialogen genomförd 2023:

Övik Energis prisändringsmodell för år 2024-2026 Småhus Pdf, 850.9 kB.
Samrådsprotokoll Prisdialogen 2024 Småhus Pdf, 1.4 MB.
Medlemsbevis Prisdialogen 2024 Pdf, 73.7 kB.

 

Läs mer om Prisdialogen på prisdialogen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Som kund kan du enkelt följa din förbrukning och se dina fakturor på Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bakom Prisdialogen står Sveriges Allmännytta (tidigare SABO), Riksbyggen, Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund och Energiföretagen Sverige.

Läs mer på prisdialogen.se

Prisdialogen logga